Lytmere.dk logo

Bedste ørepropper test i 2024

Find de bedste ørepropper nedenfor:

Oversigt over de bedste ørepropper i test

Vores ører er meget følsomme og er et af kroppens vigtigste instrumenter. Derfor bør man også passe bedst muligt på dem.

Vi har omkring 15.000 celler inde i ørerne, som kan blive nedbrudt af høje lyde og dårlig behandling. I modsætning til øjnene, som har flere millioner af celler. I øjnene kan man få visse celler opbygget igen. Dette er dog ikke tilfældet i øjnene. Her kan de døde celler ikke blive genopbygget. Derfor er det ekstra vigtigt at passe så godt så muligt på sine ører. Her kan man benytte sig af ørepropper eller andre redskaber som mindsker lyden omkring dine ører, så de kan få noget ro.

Top 8 Bedste ørepropper

Vi har samlet de 8 bedste her i toppen af artiklen, hvis du ønsker at få et bredere og større udvalg til eventuelt andet forbrug, kan du se længere nede i artiklen.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

De bedste ørepropper til at sove

De bedste svømme ørepropper

Bedste ørepropper / svømmeørepropper til børn

Bedste musik
ørepropper

Bedste ørepropper til arbejde

Bedste ørepropper til fly og tog

Bedste ørepropper til koncerter

Bedste ørepropper til motorcykel

Du kan læse mere om hvert enkelt par ørepropper længere nede i artiklen.

Indholdsfortegnelse

De bedste sove ørepropper

Her er to ørepropper, som vi anbefaler til din nattesøvn. Det er vigtigt at man vælger ud fra hvor slemt lydniveauet er omkring dig, når du skal til at sove. Hvis du også er meget lydfølsom, vil det anbefales at du vælger ørepropperne, som fjerner mest dB. 

bedste ørepropper mod snorken

Bedste ørepropper til at sove ved lavt lydniveau

4,6 / 5
4.6/5

Bedste ørepropper ved snorken og sove

Vinderen i testen om det “Bedste Ørepropper Ved lavt lydniveu” er Alpine Sleepsoft. Ørepropperne er lavet efter at fjerne alt den unødvendige og trælse støj. De fjerner derfor trafikstøj, snorken, naboer og mange andre lyde, som kan forekomme om natten.  Det er lavet i et blødt silikone materiale, som gør dem behagelige at have i.

soveørepropper af naturlig voks, som er formbare

Bedste sove ørepropper til høje lyde og snorken

4,7 / 5
4.7/5

Bedste formbare ørepropper ved  snorken og sove

Vinderen i testen om det “Bedste formbare ørepropper ved  snorken og sove” er Quies Ørepropper Naturlig Voks m. 8 Par. Du får 8 par ørepropper med i denne pakke, så du kan benytte dem, om du har en stor eller lille øreindgang. De dæmper for alle trælse lyde, men er designet til at du stadig hører din alarm og gråd. De kan formes efter din ører og er virkelig gode til prisen.

De bedste svømme ørepropper

Mange døjer med infektioner og irriterede øre, når de svømmer rundt i en klor pool eller i saltvand. Derfor kan det være en god ide at bruge ørepropper, som filtrere vandet ind mod øregangen og holder alt ude. Der er ikke mange ørepropper på markedet, som har udviklet sådan en teknologi, men vi har testet, dem som findes på det danske marked.

Bedste ørepropper til svømning

4,6 / 5
4.6/5

Bedste ørepropper til svømning

Vinderen i testen om det “Bedste Ørepropper Til Svømning” er Speedo Ørepropper Biofuse Aquatic. Ørepropperne er perfekte til svømning, vandsport og surfing. De sidder perfekt i ørerne og fjerner alt vandet. Dog kan du stadig høre omgivelserne omkring dig, og snakke med folk. 

De bedste ørepropper til børn

Det er en god ide at passe på børns hørelse i en tidlig alder. Mange børn er i deres dagligdag i omgivelser, hvor støjen kan være rigtig høj. Dog kan det også være at barnet skal til arrangementer hvor lydniveauet er rigtig højt. Her kan man benytte sig af gode kvalitets propper. 

Man kan ikke være for tidligt ude og være forsigtige nok. Det er vigtigt at forebygge høretab, tinnitus og andre høreskader.

bedste ørepropper til børn

Bedste ørepropper til børn

4,7 / 5
4.7/5

Bedste ørepropper til børn

Vinderen i testen om det “Bedste Ørepropper Til Børn” er Alpine Pluggies Kids. Alpine Pluggies Kids er det bedste øreprop alternativ til dit barn. Disse er meget mere behagelige for dit barn end normale høreværn, eller billige og dårlige ørepropper. De kan også hjælpe med at holde vand ude, så barnet kan få lov at svømme rundt og hygge sig i poolen uden at få ondt i ørerne. Ørepropperne er utrolig nemme at placere i ørerne og kan fjerne helt op til 30 dB, hvilket er rigtig meget. 

De bedste ørepropper til arbejde og støjende værktøjer

Har du en støjende arbejdsplads eller går rundt derhjemme og arbejder på nogle forskellige projekter, hvor lydniveauet er højt grundet de forskellige værktøjer du benytter, vil det være en god ide at bruge ørepropper, som kan fjerne de farlige lyde.

Bedste ørepropper til støjende arbejde

4,4 / 5
4.4/5

Bedste ørepropper til arbejde

Vinderen i testen om det “Bedste Ørepropper Til Støjende Arbejde” erISOtunes Ørepropper.

De er fremstillet til at fjerne de skarpe lyde og fungere som et høreværn. De er lavet til at du kan benytte dem over mange timer, uden de genere øret. De kan samtidig også bruges til jagt, og andre hverdagssiturationer.

De bedste ørepropper til flyveturen

Flere kan godt få smerter og ubehag når et fly letter og lander, derfor er der blevet udviklet ørepropper, som afhjælper dette problem. Dette er for at samtidig også for den høje støj, som kan forekomme i et fly. 

Bedste ørepropper til rejser

4,5 / 5
4.5/5

Bedste ørepropper til fly- og togrejser

Vinderen i testen om det “Bedste Ørepropper Rejse Og Flyve Med” er Apotekets Ørepropper Trykregulerende.

Ørepropperne er lavet til at forbygge forskellige tryk i øret, som kan give hovedpine og andre smerter inde i øret. De fjerner også irriterende motor og støj lyde, som kan forekomme ved en rejse.
Derfor kan de både bruges i et fly, bus, bil og tog.

De bedste ørepropper til musik, festival og koncerter

Efter en lang dag med højt musik og konstant lyde, som er over det normale, kan flere opleve at få ringen for ørerne eller have svært ved at sove når det kommer hjem i seng. Derfor er der ørepropper, som hjælper med at aftage nogle af de farlige lyde. Allerede 30 sekunder inde ved en koncert vil dine øre være overbelastede og begynde at tage skade. Derfor bør man benytte disse ørepropper, da de kan hjælpe med at vedligeholde din hørelse. 

Mange er bange for at lydoplevelsen vil blive forringet, hvis man benytter disse. Dog kan du blot få fjernet nogle af de farlige lyde, og stadig høre koncerten eller musik godt.

koncert ørepropper

Hvis du ønsker den bedste musik oplevelse

4,6 / 5
4.6/5

Til den som ønsker den bedste lyd

Hvis du ønsker den ultimative lyd i ørene, mens du er til enden koncert, festival, fest eller på diskotek, men har svært ved at give ørerne ro efter, vil disse være en fantastik investering.

musik ørepropper

Hvis du gerne selv vil kunne justere på lyden

4,7 / 5
4.7/5

Bedste ørepropper med lydjustering

Er du lidt kræsen og spiller meget musik selv, vil det være muligt med disse at justere ørepropperne, så de passer efter hvor meget lyd du vil indtage.

De bedste ørepropper til motorcykel og støjende motor

Der kan være godt med lyd på, når man trykker speederen i bund og flyver ud af landevejen. Derfor er det en god ide at have ørepropper i, som dæmper støjen. Især hvis man tager lange ture.

Kører du lange ture på motorcykel

4,4 / 5
4.4/5

Til dig som kører langt op motorcykel

Pris: 189,-

Perfekte ørepropper til dig, som elsker at tage lange køreture på motorcykel. Dette kunne være henover en weekend, eller en motorcykelferie. Lavet til at stabilisere støjen over lang tid.

Til den højlydte motorcykel

4,6 / 5
4.6/5

Til den som har en racer motorcykel

Pris: 189,-

Har du en stor kværn, som godt kan støje lidt, når du trykker på gassen? Så kan det være en god ide at dæmpe lyden lidt i ørerne med disse ørepropper – De giver stadig den rigtige følelse!

Ønsker du både korte vilde og lange ture

4,5 / 5
4.5/5

Til den som kører meget motorcykel

Pris: 299,-

Har du en stor kværn, som godt kan støje lidt, når du trykker på gassen? Så kan det være en god ide at dæmpe lyden lidt i ørerne med disse ørepropper – De giver stadig den rigtige følelse!

Denne test er baseret på anbefalinger og research. Vi har ikke selv testet produkterne.

De bedste ørepropper til dit brug

Vi har samlet de bedste ørepropper ud fra hvilet forbrug man har. Det er meget forskelligt om man bruger dem til at sove med, eller det er til musik eller andre hverdags ting. Derfor bør man købe ørepropper som passer efter, dit behov.

Hvordan indsætter man bedst sine ørepropper?

Når du skal indsætte dine ørepropper er det først og fremmest vigtigt at ørepropperne er blevet rengjort. Hvis du sætter et par ørepropper ind i ørerne som er fyldt med snavs eller ørevoks, kan det forårsage infektioner eller irritationer i øregangen. Man kan nedsætte mængden af ørevoks på sine ørepropper ved at anvende en ørerenser ugentligt. Herefter bør du vurdere hvor lidt du vil høre, og hvor behageligt det skal sidde. Har du klassiske ørepropper kan du dreje spidsen og holde den fast mens du indsætter dem, dette gør de kommer længere ind og lukker for lyden. Ved andre gode ørepropper, kan du blot indsætte dem og sørge for at øreproppen sidder behageligt. Det er ikke en videnskab at sætte dem korrekt, ellers så prøv dig frem.

Hvilke ørepropper skal man vælge?

Det kan afvige meget fra øre til øre om hvilke ørepropper man bør vælge. Der kan også være aktiviteter, som gør at der er nogle ørepropper som er mere egnet til dine ører. Derfor bør man tage udgangspunkt i hvad man skal benytte ørepropperne til. Det kan være forskelligt om ørepropperne er gode til at sove med eller om man benytter dem til at være i rum eller omgivelser med høje lyde. Der findes endda også ørepropper, som man kan benytte under svømning.

Kan ørepropper sidde fast?

Ørepropper kan godt ende med at sidde fast i ørerne, dette er dog mest gældende ved billige og meget bløde ørepropper. Derfor bør man købe ørepropper, som er af en hvis kvalitet, både for ørernes skyld, men også fordi man kan benytte dem over lang tid.

Hvis ørepropperne sidder godt fast kan man gøre flere ting for at løsne dem. Man bør tage det roligt og ikke skubbe øreproppen længere ind i øret. Du bør derfor vrikke med øret, ved trække i øret og trykke lige under øreflippen. Herved kan man skubbe øret frit og frigøre en smule luft i øret. Hvis dette ikke lykkes kan man i visse tilfælde være heldig at kunne nappe øreproppen med en pincet. Det er her vigtigt at være meget forsigtig og ikke skubbe den længere ind. Derfor bør du spørge en anden, med en rolig hånd om at hjælpe dig med at få taget øreproppen ud.

Hvis øreproppen slet ikke er til at få ud af ørerne bør man opsøge nærmeste læge. De vil inden kunne fjerne den eller henvise til en ørelæge, som kan gå dybere ind.

Hvor meget dæmper ørepropper?

Det er meget svært at finde ørepropper som fjerner alt lyd udefra. Men hvis man indsætter sine ørepropper korrekt vil du kunne fjerne omkring 10-20 dB. Det kan dog variere meget fra øreprop til øreprop, da kvaliteten også har en stor indvirkning på hvor meget støj den fjerner. Hvis man benytter sig af høreværn, kan man fjerne helt op til 30-40 dB. Dette har igen noget med kvaliteten at gøre. 

Man kan dog godt have så gode ørepropper at de fjerner mere end 10-20 dB. Dog skal man også indsætte dem helt korrekt.

Hvad kan man bruge i stedet for ørepropper?

Er man lydfølsom og er ikke fan af at putte noget ind i øret, kan man benytte sig af høreværn. Disse kan aflukke mere lyd end ørepropper.

Genanvendelige ørepropper

Hvis man gerne vil have ørepropper, som er genanvendelige, bør man købe ørepropper af en vis kvalitet. Man bør købe ørepropper sommer lavet af silikone. Nogle ørepropper kan også være lavet af voks eller skum. Dog er det mest holdbare som regel lavet af silikone.

Hvor lang tid må man bruge ørepropper

Der er ingen regler om hvor længe man bør bruge ørepropper, dog er det nødvendigt at at skifte ørepropperne end i mellem. Især engangsørepropper, bør man ikke genanvende. Hvis man har kvalitets ørepropper er det vigtigt at holde dem rene, for ikke at irriterer øregangen. 

Man bør ikke bruge ørepropper mere end 8 timer af gangen, da øret bør have adgang til luft, for at kunne rense sig selv og få ro.

Skift beskidte ørepropper

For at passe bedst muligt på sine øre bør man kun benytte engangsørepropper en enkelt gang. Hvis ørepropperne ser snavset ud, eller har riller i plastikken, bør man tage nogle nye i brug. Ved brug af silikone og andre gode øreprop materialer kan man skylle øreproppen og lade den tørre et tørt sted. Så kan de sagtens holde længe.

Man bør ikke bruge ørepropper mere end 8 timer af gangen, da øret bør have adgang til luft, for at kunne rense sig selv og få ro.

Hvornår bør man benytte ørepropper?

Man kan bruge ørepropper i mange situationer og kan bør bruges når man føler øret kan blive udsat for høje lyde over en længere periode, eller større mængder af vandindtag over lang tid. Her kan man bruge ørepropper til at få en bedre nattesøvn, hvis man for eksempel er lysfølsom, når man skal sove. Det er også en god ide at bruge ørepropper når man skal til koncerter og andre højtspillende arrangementer. Her kan man finde visse ørepropper som fjerne nogle af de skarpe lyde. Men det er også en god ide at indsætte ørepropper når man skal arbejde i er højt lydniveau. Her kan det dog være mere rart at bruge høreværn, som kan afdække cirka dobbelt så meget lyd som ørepropper

Kan ørepropper hjælpe på tinnitus?

Ørepropper kan faktisk være med til at forebygge forskellige høreskader såsom tinnitus. Man kan ikke fjerne tinnitussen da øret allerede er blevet skadet, men det kan hjælpe på at tinnitussen ikke bliver værre.

Er det farligt at sove med ørepropper?

Det er ikke farligt at sove med ørepropper. Dog bør du ikke benytte ørepropper, som lukker for lyden, så evt brandalarm og andre faresignaler ikke kan høres.

Er ørepropper skadelige?

Ørepropper kan godt skade din øregang, dog er der ved alvorligt brug og dårlig kvalitets ørepropper. Du bør altid give din øregang ro, ved at lade vær med at rører eller indsætte noget. Du bør dog bruge ørepropperne 8 timer om dagen + blødgørende midler så du ikke skal bruge vatpinde.

Døjer du med svømme øre eller har øre infektion?

Har du problemer med at du når du har været i klor poolen eller i saltvand, kan det være fordi at øret bliver irriteret og får en infektion. Dette skal ikke sætte en stopper for at du stadig kan få lov at bade. Derfor har Alpine lavet ørepropper som holder ørerne fri for vand, mens du samtidig kan plaske rundt og høre hvad folk siger til dig.

3 tips til hvordan dine ørepropper holder længere

Det kan være frustrerende at købe et par dyre ørepropper, hvor efter at ørepropperne kort tid efter begynder at krakelere og blive dårlige. Derfor kan man med fordel følge disse 3 tips, så ørepropperne holder længere.

Tip 1: Rengøre dine ørepropper efter brug

Ørepropper kan faktisk være med til at forebygge forskellige høreskader såsom tinnitus. Man kan ikke fjerne tinnitussen da øret allerede er blevet skadet, men det kan hjælpe på at tinnitussen ikke bliver værre.

Tip 2: hold ørepropperne fri for snavs

Hvis ørepropperne har lagt fremme, mellem brug kan der være kommer snavs på ørepropperne. Derfor bør man vaske ørepropperne inden brug og tørre dem, så de er klar til indsættelse. Snøvsen på ørepropperne vil over tid være med til at få materialet til at krakelere og blive ukomfortabel.

Tip 3: opbevar dine ørepropper tørt og sikkert

Du bør opbevare dine ørepropper et tørt og sikkert sted, så ørepropperne er sikret mod sollys og andre skadelige ting. Benyt derfor gerne et etui. Flere får et med ved køb. Ellers køb et, dette hjælper meget på holdbarheden på ørepropperne.

Referencer
  •  Amazons hjemmeside (2024), hvor man kan se alle produkter med anmeldelser og udmærkelser:
    https://www.amazon.com/s?k=ear+plugs+alpine&crid=24NQVLE01CNRV&sprefix=ear+plugs+alpine%2Caps%2C156&ref=nb_sb_noss_1
  • https://www.healthline.com/health/best-earplugs-for-sleeping#our-picks