Lytmere.dk logo

Øretermometer test 2024

Find de bedste øretermometre nedenfor:

Oversigt over de bedste typer af øretermometre

Henover det sidste mange år, har man taget temperaturen i kroppen på forskellige og måder. Dog er det kommet nye teknologierne, som nu gør det muligt at man ikke bør indsætte et termometer i numsen eller munden mere. Det er både mere hygiejnisk og nemmere at tage temperaturen gennem ørerne. Her skal den blot indsættes i starten af øregangen og trykkes på en en aftrækker, som var det en pistol.

Efter få sekunder vil der fremkomme en temperatur, som kan vise om man er over de 37 grader som kroppen gerne skulle være.

Det er ikke helt ligegyldigt hvilket øretermometer du vælger at købe. Der kan være stor forskel på både pris og kvalitet. Derfor bør man købe et øretermometer, som er i god kvalitet, dette er både givet godt ud på lang sigt, men også på kort sigt, da øretermometeret hurtigt vil være outdatet.

Liste over spiral ørerensere

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Braun ThermoScan 3 Øretermometer

#Bedste almene termometer

Information
Vinderen i testen om det bedste allaround øretermometer til  på markedet er Braun ThermoScan 3 Øretermomter. Termometeret kan bruges til hele familien og er også virkelig et godt termometer. Det positive ved denne er, at den er den mest behagelige at få ind i øret, grundt dens hoved. Derudover giver den indikation på din temperatur via lyd. Dette Braun øretermometer performer rigtig godt!

Seagull Infrarødt Øretermometer

#Bedste Temperaturmåler Øretermometer

Information
Vinderen i testen om det bedste allaround øretermometer på markedet er Seagull Infrarødt øretermometer. Termometeret måler direkte og hurtigt ind i øret. Du får 15 hætter med i køber, men bør eventuelt købe flere med fra starten, da man ikke bør løbe tør. Seagull er et godt øretermometer, da det er let anvendeligt og måler utrolig præcist.

Omron Gentle Temp 520 Øretermometer

#Bedste Øretermometer Til Prisen

Information
Vinderen i testen om det bedste øretermometer til prisen på markedet er Omron Gentle Temp 520 Øretermometer. Øretermometeret er rigtig godt til prisen og kan sagtens bruges i alle hjem. Det er anvendeligt for hele familien, og kan derfor også bruges på børn. Der medfølger 21 hætter med til øretermometeret og har et beskyttelseskappe, som passer på termometeret, når det ikke benyttes.

Braun Termoscan 6 Øretermometer

#Bedste Øretermometer Til Babyer & Børn

Information
Vinderen i testen om det bedste øretermometer til babyer og børn på markedet er Braun Termoscan 6 øretermometer. Termometeret kan bruges af hele familien, men er især godt til babyer. Det er kun en lille tip, som skal placeres i babyens øre, hvilket er utrolig nemt. Viser temperaturen på blot et sekund.

Et øretermometer som ligger sig op af det bedste på markedet, da det også holder i utroligt mange år. 

Salter - Digital Feber Øretermometer Til Voksne Og Børn

#Bedste Billige Øretermometer

Information
Vinderen i testen om det bedste billige øretermometer på markedet er Salter – Digital Feber øretermometer. Det smarte ved dette apparat er er at det er utrolig nemt at benytte og kan nemt benyttes af hele familien. Det koster ikke mange penge, og måler temperaturen på få sekunder. Den er nem at have med rundt og kan bruges uden læs af brugsmanual.

HOMEDICS Øretermometer

#Bedste Øretermometer Med Hukommelse

Information
Vinderen i testen om det bedste øretermometer med hukommelse. Dette øretermomter, gemmer de sidste 10 målinger, hvilket gør det nemt at holde styr på, hvordan temperaturen bevæger sig. Det smarte er at den kan også benyttes af babyer da den har et kort målesonde. Vi anbefaler man køber dette termomet, hvis man tit er syg, og ønsker at tracke sine temperatuere.

Berrcom infrarødt pandetermometer

#Bedste Pandetermometer

Information
Vinderen i testen om det bedste Pandetermometer på markedet er Berrcom infrarødt pandetermometer. Termometeret måler med infrarøde stråler, og er hurtig og effektiv. Den måler på under et sekundet, og kan også benyttes på babyflasker, badet eller rummets temperatur. Termometeret har en nøjagtighed + – 0,3 grad. Den aflæser lydløst, så babyen kan måles, selvom den sover. Berøringsfri og modvirker smittefare og bakterier.

Indholdsfortegnelse

Termometer til øret

Før i tiden startede man med at skulle tage sin temperatur vi et glas termometer. Disse var langsomme og krævede at man havde den i munden i en længere periode, før man kunne aflæse temperaturen. Efterfølgende kom de elektroniske termometre, som vi benytter i dag. Her har vi i mange år taget temperaturen i enden munden eller bagdelen. Dette var meget effektivt. Dog var det alle, som var glade for at tage temperaturen i bagenden. Samtidig er det heller ikke særlig hygiejnisk at skulle putte den i munden, selvom den er blevet skyllet godt.

Nu er der kommet et termometer til øret, men også et kropstermometer. Disse er meget hurtigere og vildt effektive for hurtig brug. Dog er kropstermometer ikke helt så præcist sol øretermometeret endnu. Derfor er øretermometer også det bedste alternativ på markedet på nuværende tidspunkt.

Hvordan bruger man et øretermometer?

Når man benytter sig af et øretermometer, skal man gøre det så præcist så muligt. Derfor er det vigtigt at man måler det samme sted hver gang, for at kunne se hvordan temperaturen i kroppen ændre sig. Hvis man måler flere forskellige steder, vil man automatisk få forskellige svar. 

Der er to forskellige populære former for øretermometre på det danske marked. Her er der tale om de rektale termometre, men også de berøringsfrie termometre. Begge former for termometre er gode, og kan blive benytter på både babyer, teenagere, voksne og ældre. Det er forskelligt hvad man er mest til, nogle vil gerne blive ved de rektale termometre, da de er vante til disse. Mens flere gerne vil prøve de nye berøringsfrie, som er mere hygiejniske og nemme at benytte.

Ved brug af de berøringsfrie, skal man skifte hætterne hver gang man skal lave en ny temperaturmåling. Dette er fordi man gerne vil sørge for at glasset på hætterne er rene og gir den rigtige måling. Hvis glasset er beskidt, vil det være ligesom at se gennem et beskidt vindue. Derfor er en ny hætte vigtig.

Den mest nøjagtige måling

Når du skal måle temperatur på din krop er det vigtigt at få en præcis måling. Den måde man opnår den mest præcise måling er ved at måle kropstemperaturen det samme sted hver gang man bruger termometeret. Infrarøde termometre er performer bedst i øretermometer test. De måler temperaturen med nøjagtig aflæsning og giver en sikker måling. Den måde man bruger de digitale termometre på den mest nøjagtige metode på er ved at måle kort inde i øregangen, derved måler man temperaturen i øret akkurat, da den bliver aflæst samme sted hver gang. Det er et vigtigt redskab til at give en hurtig indikation på få sekunder. De forskellige type termometer giver forskellige målte temperatur. Dette skylde at de elektroniske digitale termometre har forskellige infrarød sensor, som måler varmen på forskellige måder. Øretermometer giver en hurtig måling, som viser en præcis aflæsning på hvor meget varme kroppen afgiver.

Enkelt og meget effektivt redskab

Øretermometeret er et enkelt, men effektivt redskab til måling af kropstemperaturen. Det er hurtigt og nemt at bruge, og det er generelt mere nøjagtigt end andre metoder, f.eks. oral- eller rektaltermometre. Øretermometre kan anvendes på alle aldersgrupper, fra spædbørn til voksne.

Hvis du nogensinde har fået taget din temperatur med et øretermometer, har du måske bemærket, at processen er hurtig og smertefri. Øretermometeret føres ind i øregangen og holdes der i et par sekunder, mens aflæsningen foretages. Øretermometre er generelt mere nøjagtige end andre typer termometre, f.eks. oral- eller rektaltermometre. Hvis du leder efter en hurtig og nem måde at tage din temperatur på, er et øretermometer et godt valg.

Præcise aflæsninger på nyfødte babyer

Hvis man har mistanke om at, ens baby eller barn har høj feber, bør man altid gå udfra sidste måling. Når du måler babyen, bør du være forsigtig med at stikke termometeret for langt ind i øret. Sørg for at pege et digitalt øretermometer ind mod næsen af barnet, for at ramme det samme sted hver gang. Når temperaturen er stigende kan det være en god ide at måle både temperaturen og give babyen væske.

Pande eller øretermometer?

Ved du ikke hvilken hvilken type termometer skal man købe? Hvis du leder efter en pålidelig og præcis måde at måle kropstemperaturen på, kan et pandetermometer eller et øretermometer være det rigtige valg for dig. Pandetermometre anses generelt for at være mere nøjagtige end andre typer termometre, f.eks. oral- eller rektaltermometre. De er også lettere at bruge og hurtigere at tage en aflæsning, hvilket gør dem ideelle til måling af temperaturen hos børn eller andre patienter, som kan være vanskelige at måle. Øretermometre er dog også en god mulighed og kan give meget nøjagtige aflæsninger på få sekunder. I sidste ende afhænger valget mellem et øretermometer og et pandetermometer af dine egne præferencer og behov.

Øretermometer til børn og voksne

Det kan være en god måde at overvåge dit barns feber på. Disse termometre er ofte små, nemme at bruge og hurtige, så de er ideelle til små børn, som kan have svært ved at sidde stille eller blive på ét sted længe nok til at tage deres temperatur med et oral- eller rektaltermometer. Øretermometre kan dog også bruges af voksne, så de er alsidige nok til at opfylde alles behov. Når det er sagt, bør du altid rådføre dig med en sundhedsperson, før du bruger et øretermometer på et barn. De kan rådgive dig om, hvilken type der er bedst til dit barn, og hvordan du bruger det sikkert. Når du vælger et øretermometer til dit barn, skal du i sidste ende kigge efter et, der er nem at bruge og pålidelig. Den skal også være behagelig og hygiejnisk, så du kan være sikker på, at dit barn får den mest nøjagtige temperaturmåling

Hvor nøjagtig eller præcis er et øretermometer?

Et øretermometer er ret præcis, dog afhænger det meget af hvilket øretermometer man har købt. Du skal typisk se temperatuen og lægge 0,1 til 0,2 til eller fra. De bedste øretermometre afviger mellem 0,1 – 0,2 grader. Dog kan ingen måleenheder i øret være 100% sikre.

Hvis et øretermometer afviger mere end 0,2 – 0,3 grader, kan det være svært at diagnosere om der er tale om feber.

Man kan som hovedregel efter at have brugt øretermometret et par gange, se om man skal lægge noget til, når man benytter det. Nogle termometre skal man lægge op med 0,5 grader til øretermometeret. Der er et par ting, man skal være opmærksom på, når man bruger et øretermometer. For det første skal du sørge for at rense øregangen, inden du tager temperaturen. For det andet skal du holde øretermometeret på plads under hele læsningen. Og endelig anbefales øre-termometre ikke til brug på spædbørn under seks måneder.

Øretermometer test

Når man ønsker de mest præcise målinger, er det vigtigt at vælge et termometer, som giver det bedste udfald. Det er vigtigt med hurtige og præcise aflæsninger når man måler varmen i kroppen. Målingen foretages bedst af infrarøde øretermometre, da de kan aflæse det omgivende væv i øret, som giver en præcis aflæsning. Vi har kigget på at typer termometre, som har et ergonomisk design og har et farvekodet display og giver en præcis måling. De skal være klinisk testet og have funktioner som gør måling nem og brugervenligeheden høj, så som at den slukker automatisk. De skal også kunne aflæse kolde temperaturer, for at have en alsidig måling.

Øretermometer test

Når man ønsker de mest præcise målinger, er det vigtigt at vælge et termometer, som giver det bedste udfald. Det er vigtigt med hurtige og præcise aflæsninger når man måler varmen i kroppen. Målingen foretages bedst af infrarøde øretermometre, da de kan aflæse det omgivende væv i øret, som giver en præcis aflæsning. Vi har kigget på at typer termometre, som har et ergonomisk design og har et farvekodet display og giver en præcis måling. De skal være klinisk testet og have funktioner som gør måling nem og brugervenligeheden høj, så som at den slukker automatisk. De skal også kunne aflæse kolde temperaturer, for at have en alsidig måling.

Hvordan lavede man øretermometeret?

Øretermometeret blev skabt i 1868 af den berømte tyske læge Hermann von Helmholtz. Det er et simpelt apparat, der består af et en metalstang, der føres ind i øregangen. Stangen er forbundet med et kviksølvfyldt glasrør, som derefter forsegles. Øretermometeret er kalibreret, så kviksølvniveauet i røret svarer til temperaturen i øregangen.

I dag er øretermometre lavet på en anden måde. Metalstangen er erstattet af en plastiksonde, og det kviksølvfyldte glasrør er erstattet af en digital aflæsning. Det grundlæggende funktionsprincip er dog det samme.

Hvad er det bedste øretermometer på markedet?

Der findes mange forskellige øretermometre på markedet, så det er svært at sige, hvilket der er det bedste. Du skal finde det øretermometer, som passer til dine behov og er mest behagelig at bruge, og den er samtidig pålidelig og præcis. Nogle af de faktorer, du bør overveje, er holdbarhed, brugervenlighed, pris og mærkets omdømme. Når det er sagt, er nogle populære muligheder på markedet bl.a. Braun-, Beurer- og Omron-øretetermometre. I sidste ende vil det bedste øretermometer for dig afhænge af dine egne præferencer.

Øretermometer hætter

Normale øretermometre benytter hætter, man sætter over hovedet til måling af kropstemperaturen. Selv om de kan være ret effektive, er de for nogle mennesker ubehagelige eller vanskelige at bruge. Øre-termometerhætter er en meget behagelig og praktisk måde at måle din kropstemperatur på, de hjælper med at du undgår snavs i øret. Disse hætter er typisk fremstillet af blødt materiale, f.eks. silikone, og kan let indsættes i øregangen.

Hvordan virker et øretermometer?

Et øretermometer fungerer ved hjælp af en termisk sensor til at måle den varme, der udsendes fra trommehinden. Disse oplysninger analyseres og omdannes derefter til en temperaturmåling, som regel på få sekunder. Nogle øretermometer anvender infrarød teknologi til at måle kropstemperaturen, mens andre kan anvende andre metoder såsom kontakt termometri eller trommehinde-resonans. Uanset hvad målet med et øretermometer er at give nøjagtige og pålidelige målinger af kropstemperaturen, hvilket gør det nemt at overvåge dit helbred og velbefindende. Så hvis du leder efter en hurtig og enkel måde at måle kropstemperaturen på, er et øretermometer måske lige det, du har brug for.

5 tips til øretermometer

Læs med om hvad du kan gøre for både at vælge rigtigt, men også hvad du bør gøre med dit termometer.

Tip 1:

Det er en god ide at købe et termometer, man kan benytte sig af minimum 10 år frem i tiden. Derefter vil det være en god ide at udskifte.

Tip 2:

Køb altid ekstra hætter med, når man køber et øretermometer. De fleste producenter giver omkring 10-20 hætter med. Dog skal man skifte hætterne ved hver eneste test. Derfor kan man godt benytte sig af 4-5 hætter på en dag, hvis man har en meget syg person i hjemmet.

Tip 3:

Det er dumt at købe et øretermometer til mere en 1000 kr. Du vil formentlig ikke bruge dit termometer nok til at skulle have så professionelt udstyr liggende. Derfor bør du købe noget som kan afdække midlertidigt, for at se om personen skal videre til lægen, hvor lægen har udstyr, som kan aflæse ned til den mindste detalje.

Tip 4:

Sæt altid dit øretermometer til opladning efter en dags brug. Blot lad den oplade i 2-3 timer og aftage strømmen igen. Dermed opstår der aldrig en situation hvor du løber tør for strøm. Nogle af apparaterne er batteridrevet og her bør du altid have 3 batterier læggende.

Tip 5:

Du bør ikke stikke spidsen af øretermometeret for langt ind i øret, dermed opnår du blot en hudtemperatur et meget lokalt sted i øret. Afholdt den så kan aflæse længst inde i øret. Ved flere øretermometre bør man sigte mod egen næse, når man måler sin temperatur.

Valg af det bedste øretermometer for dig

Der er flere ting som spiller ind, når man skal vælge hvilket øretermometer man vælger at købe. Det er vigtigt at det passer ind i familiens behov og kan blive brugt i mange år fremad. Derfor bør man vælge ud fra hvad der kommer til at ske fremover i ens liv. 

Hvis man er færdig med at få børn, vil det være oplagt at vælge en af de øretermometre, som kan blive benyttet af hele familien, da dette kan bruges i rigtig mange år fremover. Derimod hvis man ikke er færdig med at få børn, vil det være en god ide at vælge et øretermometer, som både kan teste dig selv, men også fremtidige babyer. 

Det gode ved alle de nye termometre er at man kan aflæse temperaturen direkte på det lille LED display, som alle termometrene har. Det er muligt at tjekke om vedkommende har feber meget hurtigt. De fleste apparater tager kun 1 sekund om at have aflæst din kernetemperatur.

Parametre

Vi har taget udgangs punkt i følgende parametre, for at kunne bedømme de enkelte øretermometre bedst muligt. Vi har brugt forskellige kilder, for at kunne se hvad forskellige forbrugere siger til de forskellige øretermometre. 

Materialer

Øretermometeret skulle helst kunne holde til lidt af hvert og være holdbar i mange år fremad. Derfor er der taget højde for hvilket materiale øretermometrene er bygget i. Dette kunne være hvilket plast det er bygget i, og om den er bygget så stabilt at den også kan tåle at falde til jorden. Derfor er skruer og indmad også en del af dette.

Brugervenlighed

Det er vigtigt at det er nemt og lige til at bruge et øretermometer. Man skulle kunne slukke og tænde det lynhurtigt, samt få et svar inden for kort tid. Derfor bør der ikke være alle mulige knapper man skal trykke på, før man kan foretage en termometertest. 

Pris

Prisen har selvfølgelig en stor indvirkning på om man får noget for sine penge. Dermed er testen også taget ud fra om man køber et produkt, som matcher eller giver dig mere for pengene. 

Hvad koster et øretermometer i danske kroner, hvis man ønsker noget godt?

Man kan sagtens finde mange øretermometre til billige penge, dog er holdbarheden tit lig med prisen. Derfor vil vi altid anbefaler man køber et øretermometer til over 200 danske kroner. Du kan finde et stort udvalg af forskellige øretermometre online eller se vores udvalgte ovenfor.

Skal man vælge et øretermometer fra Braun?

Braun er et meget populært og pålideligt mærke, så deres øretermometre er bestemt værd at overveje. De tilbyder både digitale og infrarøde øretermometre, så du kan vælge den type, der passer bedst til dine behov. Braun er kendt for laver produkter af høj kvalitet, så du kan være sikker på, at du får et godt øretermometer, hvis du vælger Braun.

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke øretermometre er bedst i test?

Vi har lavet en test og kåret de 5 bedste øretermometre, som findes på markedet i dag. Du kan finde vinderene i artiklen.

Hvordan tester vi?

Vi tester og vurdere ud fra parametrene: Materialer, Funktioner og præcision, Brugervenlighed og pris.

Testen er baseret på anbefalinger fra nettet, erfaring og research. Vi tester ikke selv produkterne.

Hvilke parametre skal jeg overveje, når jeg vælger et øretermometer?

Dit valg af et øretermometer afhænger af hvilket forbrug du vil have. Dette kommer vi mere ind på i artiklen over. 

Referencer

  •  Amazons hjemmeside (2024), hvor man kan se alle produkter med anmeldelser og udmærkelser:
    https://www.amazon.com/s?k=ear+thermometer&rh=n%3A3760901%2Cp_72%3A1248903011&dc&ds=v1%3A4RuKpu1qAZjzS1lTbtBojzBGPR%2BKW1B752sSQIjN8hc&crid=21L5PLF44IAT3&qid=1655135989&rnid=1248901011&sprefix=ear+thermometer%2Caps%2C293&ref=sr_nr_p_72_1
  • “How accurate are ear termometers?” (2021) https://www.medicalnewstoday.com/articles/ear-thermometer-accuracy